Ми віримо, що водне хрищення по вірі є виконанням заповіді Ісуса Христа про Церкву, свідченням віри і послуху Господу; воно є урочистою обіцянкою Богові доброго сумління.

“Ідіть по всьому світу і проповідуйте євангелію всьому творінню. Хто буде вірувати і хреститься, буде спасений” – Мр. 16:15-16; Діян. 2:38,41; 22:16.

“Так і нас нині подібне до цього образу хрещення, не тілесної нечистоти обмивання, але обіцяння Богові доброї совісті, рятує воскресінням Ісуса Христа” -1 Пет. 3:21.

Водне хрещення та Слово Боже звершується над тими, хто увірував в Ісуса як у свого особистого Спасителя і пережив народження згори.

“Ось вода. Що перешкоджає мені хреститися… Якщо віриш від щирого серця, можна. Він сказав у відповідь: вірю, що Ісус Христос є Син Божий. І наказав зупинити колісницю, і зійшли обидва у воду, Пилип та євнух; і хрестив його” – Дії. 8:36-38; 2:41; 8:12; 10:47; 18:8; 19:5.

Водохреща здійснюється служителями через одноразове занурення у воду в ім’я Отця і Сина і Святого Духа.

“Тож ідіть, навчіть усі народи, хрестячи їх в ім’я Отця

і Сина і Святого Духа” – Мт. 28:19.

Хрещення того, хто увірував, символізує його смерть, поховання і воскресіння з Христом.

“Невже не знаєте, що всі ми, що охристилися у Христа Ісуса, у смерть Його хрестились? Отже, ми поховалися з Ним хрещенням у смерть, щоб, як Христос воскрес із мертвих славою Отця, так і нам ходити в оновленому житті. Бо якщо ми пов’язані з Ним подобою смерті Його, то маємо бути з’єднані і подобою воскресіння” – Рим. 6:3-5; Гал. 3:26-27; Кільк. 2:11–12.

Під час хрищення служитель ставить хрищеному запитання: “Чи віриш, що Ісус Христос є Син Божий? Чи обіцяєш служити Богу в доброму совісті? – Діян. 8:37; 1 Пет. 3:21. Після ствердної відповіді він каже: “За вірою твоєю хрищу тебе в ім’я Отця і Сина і Святого Духа”. Слово “Амінь” вимовляється разом із служителем.

Після хрещення служителі моляться над хрещеними і Хлібозаломлення.