Відповідальний – Риженко Андрій Петрович

Наша сім’я займається служінням дітям-сиротам з 2007 року. Цей напрямок у служінні показав нам Господь. У невеликому селі Мелітопольського району ми розпочали свою діяльність як Прийомна Сім’я. У 2015 році – ми змінили статус із «Приймальної Сім’ї» на «Дитячий Дім Сімейного Типу», взявши ще дітей на виховання до сім’ї.

Наше серце було прихильне до таких дітей, тому ми не зупинялися на цьому. У 2019 році ми взяли ще п’ятьох дітей-сиріт. Таким чином, на той момент ми мали 10 дітей, народжених серцем. У 2021 році наша сім’я поповнилась ще одним сином, якого взяли з іншої прийомної родини. На сьогодні у нас 13 дітей.

За цей час ми були учасниками різних мотиваційних служінь по Україні; метою яких було розповісти церквам, наскільки важливо брати в сім’ю дітей-сиріт і як Бог на це дивиться.

2022 рік відомий тим, що розпочалася повномасштабна війна в Україні. Пів року ми перебували під окупацією, проводили богослужіння в нашій церкві. Коли з’явилася загроза для наших дітей (їх хотіли у нас забрати, за те, що ми не погоджувалися їх віддавати до школи на навчання під російським керівництвом), тоді ми виїхали на територію, контрольовану Україною, у смт Кушугум Запорізької області. Зараз ми продовжуємо нести служіння в церкві селища Кушугум, а також, по можливості, містами України, надихаючи людей дбати про дітей-сиріт. Тут я і був призначений відповідальним за служіння сиротам і прийомним сім’ям.

У цьому служінні я з початку 2024 року. Зараз під час війни важко щось планувати. Але цілі наші такі:

  • постійно підтримувати сім’ї, які займаються дітьми-сиротами. Це усиновителі, опікуни, прийомні сім’ї, ДБСТ;
  • зміцнювати духовно, підбадьорювати та допомагати у важких обставинах;
  • організовувати конференції для батьків, а також дитячі заходи (можливо табори);
  • навчити багатьох інших віруючих у церквах служити дітям-сиротам.