2009 1СЛУЖІННЯ ЗОВНІШНЬОЇ МІСІЇ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

Служіння зовнішньої місії у Запорізькій області розпочалося з 2006 року. Саме тоді Запорізький Біблійний Коледж та Семінарію (ЗБКС) відвідав місіонер Джо Рейган. Він розповів студентам про можливість відвідати Казахстан із благовістям. Так утворилася група з бажаючих брати участь у місіонерській праці. Тоді ж четверо людей відвідали північний Казахстан і несли стеження у містах Теміртау та Караганда. Перші поїздки проходили разом із братом Джо Рейганом, який координував роботу. У служінні брали участь брати та сестри не лише із Запоріжжя, а й із різних міст України. З того часу щороку відправлялася група для служіння у Казахстані.

У наступні роки ЗБКС координував це служіння, адже там збираються студенти-місіонери та готуються нові служителі на Божу ниву. Водночас ця праця була б неможлива без підтримки помісних церков. Церква Христова, згідно з Біблійним вченням, є головним рушійним елементом місії. Церква благословляє, підтримує та направляє на місіонерську працю.

Мета місіонерського служіння – проповідувати Євангеліє за межами звичної культури. Часто це поєднується з духовною та фізичною допомогою помісним церквам, які перебувають у тих місцях.

Спочатку Бог відчинив двері для місіонерського служіння в республіці Казахстан. Брати та сестри у короткострокових поїздках відвідували такі міста як Тімертау, Караганда, Кентау, Алмати, Шимкент та інші населені пункти. Через деякий час Господь направляв і в інші місця, такі як Узбекистан, Поволжя і Північний Кавказ, де студенти-місіонери та інші брати і сестри з різних помісних церков, приєднавшись до групи, могли послужити своїм духовним даруванням людям, які живуть у тих країнах.

Влітку 2015 року група місіонерів вирушила в черговий раз на Південь Казахстану, де близько місяця працювала в помісних церквах, допомагала у проведенні дитячих християнських таборів, благовісті, проповіді та фізичній праці. Завдяки багаторазовим поїздкам склалися тісні братерські стосунки з місцевими братами та сестрами, які з радістю приймають у себе місіонерів із Запоріжжя та області і щороку з нетерпінням чекають їхнього приїзду, щоб спільно прославити Господа Ісуса Христа та послужити людям. У Казахстані живуть і працюють випускники ЗБКС. За цей час утворилося кілька молодих християнських сімей.

Іноді членам місіонерських команд доводиться зустрічатися з критикою з боку деяких християн, які вважають, що немає необхідності їхати так далеко, в той час, коли можна виконувати працю благовістя у своєму місті, де також багато ненавернених людей. Відповідь на критику дає Святе Письмо. Ісус Христос закликає християн благовістити про Нього не тільки в місці свого проживання, а й за межами своєї культури (Мт. 28:18-19; Дії 1:8). Також апостол Павло, будучи юдеєм, був обраний Ісусом Христом бути апостолом язичників, що він з радістю та запопадливістю чинив (Рим 11:13; Гал 2:8). Таким чином, з Писання чітко видно Божу волю в тому, щоб були ті люди, які були б готові залишити свої місця і вирушити в далекі місця для благовістя слави Христової.

Місіонери особливо потребують молитовної підтримки Церков і духовного підбадьорення. Слова апостола Павла через два тисячоліття залишаються актуальними і сьогодні, особливо для тих, хто несе звістку євангельську у світ: «Браття! Моліться за нас». (1 Фес. 5:25).

2015 1 2009 4 2009 3 2009 2